A A A K K K
для людей із порушенням зору
Киїнська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

ПРОГРАМИ ПІДТРИМКИ АГРОПРОМИСЛОВОГО КОМПЛЕКСУ НА 2020 РІК

Дата: 24.02.2020 16:45
Кількість переглядів: 583

 

19 лютого, в рамках проведення селекторних нарад під головуванням заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Висоцького, відбулася відеконференція з регіонами, на якій обговорювали програми державної підтримки агропромислового комплексу на 2020 рік.

«Наша спільна мета, провести роз’яснювальну роботу, щоб кожен виробник, фермер розумів, що він має можливість планувати, прогнозувати», – зазначив Тарас Висоцький.

На підтримку агропромислового комплексу у 2020 році з Державного бюджету передбачено видатки на суму 4,2 млрд гривень.

Підтримка сільгоспвиробників буде здійснюватися за такими напрямами:

  • фінансова підтримка заходів в АПК шляхом здешевлення кредитів;
  • підтримка галузі тваринництва;
  • здешевлення сільськогосподарської техніки та обладнання;
  • підтримка розвитку фермерських господарств;
  • підтримка розвитку садівництва, виноградарства та хмелярства;
  • фонд гарантування кредитів.

Підтримка шляхом здешевлення кредитів.

На підтримку шляхом здешевлення кредитів пропонується виділити суму у розмірі 1,2 млрд гривень. Модель підтримки передбачає надання кредитів на придбання землі, на поточні та капітальні інвестиції, на цілі тваринництва, на здешевлення вартості кредиту до 5%.

Для оптимізації програми підтримки та забезпечення її прозорості запроваджено обмеження за кредитами – до 15 млн гривень на 1 суб'єкта в тваринництві; до 5 млн гривень – на 1 суб'єкта на придбання землі та інші види кредитів; один клієнт – 1 уповноважений банк; компенсація не надаватиметься учасникам програми «Доступні кредити 5,7,9 %».

Підтримка галузі тваринництва.

На підтримку галузі тваринництва закладено 1 млрд гривень Держава продовжуватиме відшкодовувати вартість тваринницьких об’єктів, профінансованих в минулі роки за рахунок кредитних коштів.

Модель підтримки передбачатиме відшкодування вартості племінних (генетичних) ресурсів, тваринницьких об’єктів та надаватиме дотацію за наявні бджолосім’ї.

Здешевлення техніки та обладнання.

На здешевлення вартості техніки та обладнання вітчизняного виробництва буде виділено 1 млрд гривень. Модель підтримки передбачає часткову компенсацію вартості техніки та обладнання вітчизняного виробництва. У рамках програми планується відшкодування обсягів підтримки не виплачених у 2019 році.

Підтримка розвитку фермерства.

На програму розвитку фермерства планується спрямувати 400 млн гривень. Держава частково компенсуватиме вартість дорадчих послуг, надаватиме фінансову підтримку сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам, дотація на корову та доплата ЄСВ сімейним фермерським господарствам, доплата молодим фермерам (до 35 років включно) та компенсація витрат пов’язаних з отриманням сертифікату органічного виробництва.

Підтримка розвитку садівництва, виноградарства та хмелярства.

На підтримку галузі садівництва, виноградарства та хмелярства планується спрямувати 400 млн гривень. Держава продовжуватиме частково компенсувати вартість закладення плодово-ягідних культур, винограду та хмелю, будівництва холодильників та об’єктів із заморожування плодово-ягідної продукції, придбання ліній товарної обробки плодів, обладнання для висушування фруктів. Передбачається компенсація вартості насаджень в межах до 90% та об'єктів зі зберігання та переробки – до 30%, розподіл виплат на паритетних засадах 1 раз на рік, обмеження розміру підтримки – до 50 млн грн одному суб’єкту з урахуванням пов’язаних осіб.

Фонд гарантування кредитів.

Він передбачає створення спеціалізованої інституції для сприяння доступу малих і середніх фермерів до кредитів комерційних банків через надання часткових гарантій за цими кредитами. Державним бюджетом України на 2020 рік на ці цілі передбачено 240 млн гривень.

Крім того, було наголошено, що в цьому році до кінця червня – початку липня, Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України будуть анонсовані програми Державної підтримки агропромислового комплексу на 2021-2023 роки.

Програми підтримки АПК: проект на 2020 рік.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь