A A A K K K
для людей із порушенням зору
Киїнська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Залишайтеся свідомими та відповідальними громадянами, бережіть природу

Дата: 17.04.2020 08:31
Кількість переглядів: 605

Фото без описуУ зв’язку із тими, що зараз відбувається в Чорнобилі нагадуємо, що за кожне незаконне діяння передбачена відповідальність!
Згідно ст. 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за несанкціоноване випалювання сухої природної рослинності винні особи будуть притягуватись до адміністративної відповідальності. За самовільне випалювання рослинності або її залишків накладається штраф: на громадян – від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 грн до 340 грн), на посадових осіб – від 50 до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 грн до 1190 грн).
За статтею 245 ККУ знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом — карається штрафом від 5100 до 8500 гривень або обмеженням волі на строк від двох до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк.
Варто відмітити, що зараз у Верховній Раді знаходиться законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу».
Даним законопроектом пропонується внести зміни:
до статей 241, 245 Кримінального кодексу, якими пропонується збільшити розміри штрафів за забруднення атмосферного повітря (з 100 - 200 до 1800 - 3600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) та за знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу (з 300-500 до 5400-9000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян);
до статей 77, 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, якими значно збільшуються розміри штрафів за порушення вимог пожежної безпеки в лісах (з 5 - 50 до 90 - 900 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян), за самовільне випалювання рослинності або її залишків (з 10 - 70 до 180 - 1260 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) та за самовільне випалювання рослинності або її залишків в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду (з 20 - 100 до 360 - 1800 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).
Давайте збережем природу!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь