A A A K K K
для людей із порушенням зору
Киїнська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

З 1 грудня відбувся перерахунок пенсій

Дата: 07.12.2020 15:40
Кількість переглядів: 270

 

З першого грудня ц.р., у зв’язку із збільшенням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, визначеного законом, в області  проведений перерахунок пенсій 281,1 тис. особам. В результаті перерахунків збільшено розмір пенсій 177,1 тис. особам. Середній розмір підвищення становить 37,8 грн.

 Про це повідомив  начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області Юрій Юрченко.

Перераховані пенсії виплачуватимуться пенсіонерам у визначену їм дату починаючи з 4 грудня. Перерахунки проведено автоматизованим способом, тому звертатися до органів Пенсійного фонду не потрібно. Розмір підвищення розраховано індивідуально для кожного пенсіонера за документами, які містяться в пенсійній справі.

Відповідно до Закону України “Про Державний бюджет України на 2020 рік” з 1 грудня підвищуються розміри прожиткового мінімуму для різних груп населення. Зокрема, розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, збільшується із 1712,00 до 1769,00 грн.

Це є підставою для перерахунку мінімального розміру пенсії за віком, мінімальних пенсійних виплат, надбавок і підвищень до пенсій, розмір яких залежить від прожиткового мінімуму. З 1 грудня мінімальна пенсійна виплата не може бути нижчою за 1769,00 грн.

Зростає мінімальний розмір пенсії за віком, по інвалідності та у зв'язку з втратою годувальника, пенсії військовослужбовцям та членам їх сімей, пенсії по інвалідності внаслідок аварії на ЧАЕС та щомісячна державна адресна допомога інвалідам з числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Також зростають:

  • доплата за понаднормовий стаж непрацюючим пенсіонерам відповідно до статті 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”;
  • пенсії за особливі заслуги;
  • надбавки на утриманців відповідно до Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб”;
  • підвищення учасникам бойових дій та особам з інвалідністю внаслідок війни, учасникам війни,  членам сімей ветеранів війни, щомісячна державна адресна допомога інвалідам війни та учасникам бойових дій, державна соціальна допомога на догляд інвалідам війни;
  • підвищення жертвам нацистських переслідувань і членам їх сімей;
  • доплата шахтарям, на яких поширюється дія Закону України «Про підвищення престижності шахтарської праці».

Виходячи із розміру прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць з 01.12.2020 - 2189,00 грн. (був 2118,00 грн.). проведено перерахунок надбавки, передбаченої Законом України “Про донорство крові та її компонентів”, розмір надбавки склав — 218,90 грн. (був 211,80 грн.).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь