A A A K K K
для людей із порушенням зору
Киїнська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Переваги для споживачів річного газового контракту

Дата: 14.04.2021 15:57
Кількість переглядів: 415

Фото без опису

Річний газовий контракт: переваги для споживачів

Опалювальний сезон 2020–21 рр. позначився стрімким зростанням вартості природного газу на європейських та українських ринках, що призвело до здорожчання блакитного палива для побутових споживачів. Для пом’якшення ситуації уряд вжив заходів і відрегулював вартість газу на опалювальний сезон. 31 березня сплив термін дії обмежувальної постанови уряду, але задля стабільного завершення опалювального періоду ТОВ «Чернігівгаз Збут» зберіг ціну на газ у квітні — на рівні 6,99 грн за м. куб. І разом із тим, компанія почала розробку особливого продукту — річного контракту на газ із фіксованою ціною.

«Зазвичай, у квітні-травні й на українському, і на європейському енергетичних ринках простежуються тенденції до зменшення гуртової вартості паливного ресурсу. Цьогоріч, коливання в бік зниження експерти ринку не відзначають, натомість аналітики висловлюють думку, що зниження вартості блакитного палива може взагалі не відбутися. Тому розробка річного контракту, який зафіксує вартість газу на період з 1 травня поточного року по 30 квітня наступного набуває дедалі більшої актуальності», — поінформував директор ТОВ «Чернігівгаз Збут» Іван Луста.

Які вигоди принесе споживачу річний контракт?

Страховка від коливань на ринку: споживачі отримають гарантовано стабільну ціну на весь рік та будуть захищені від здорожчання газу, особливо в опалювальний сезон.

Планування сімейного бюджету: завдяки річному контракту, наші клієнти отримають можливість розраховувати витрати на паливо заздалегідь. А необхідність щомісячно слідкувати за цінами, залишиться в минулому. Натомість, стане можливим планування заходів з енергоефективності, що зрештою, призведе до економії на послугах ЖКГ.

Звичний часовий формат розрахунків: Платити наперед не обов’язково. Річний контракт не змінює сталого порядку розрахунків споживачів за спожитий газ — платити потрібно не пізніше 25 числа місяця, наступного за розрахунковим.

Спрощена процедура та свобода вибору: витрачати час на переукладання договорів не доведеться, адже переведення на базовий річний контракт відбудеться в автоматичному режимі. Втім, побутові споживачі й надалі збережуть можливість обирати будь-які пропозиції постачальників. А вільний ринок стимулюватиме появу нових продуктів у сфері газопостачання.

«Наразі, завершується формування ресурсної бази під наших побутових клієнтів. Відповідно до укладених договорів гуртових поставок газу, обраховується вартість річного контракту. Уже 25 числа поточного місяця ми повідомимо наших споживачів, якою буде фіксована на рік ціна блакитного палива. Окрім річного контракту, планується й запуск інших продуктів, зокрема, акції «Твоя енергонезалежність». Торік понад 1240 домогосподарств Чернігівщини закупили 1,2 мільйони кубометрів газу за ціною 4,49–5,49 грн, завдяки чому учасники акції змогли зекономити більше, ніж 3,2 мільйони гривень за сезон», — додав Іван Луста.

Зручність співпраці з постачальником варто оцінювати не лише з позиції ціни ресурсу, а й з огляду на можливість зручно вирішувати газові питання, дізнаватися про стан рахунку, передавати показники лічильника та легко оплачувати спожите паливо, за допомогою онлайн сервісів:

• Особистий кабінет на сайті 104ua;

• Чат-бот 7104ua у Viber;

• Чат-бот 7104ua у Telegram;

• Мобільний додаток 104 Mobile для Android або 104 Mobile Light для iOS.

 

 Чернігівгаз Збут. Надійний та зручний для кожного!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь