A A A K K K
для людей із порушенням зору
Киїнська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Навчання територіальної оборони в Чернігівській області

Дата: 07.05.2021 11:21
Кількість переглядів: 1208

З 12 травня  по 26 травня 2021 року триватимуть планові навчальні збори з територіальної оборони. На збори буде залучено понад 2000 військовозобов'язаних оперативного резерву 2 черги та резервістів 119 окремої бригади територіальної оборони оперативного командування “Північ”.

Базові табори розміщуватимуться в межах Чернігівського, Ніжинського, Прилуцького, Новгород-Сіверського та Корюківського районів та безпосередньо в місті Чернігові.

 Основними навчальними цілями планових зборів визначено удосконалення рівня умінь і практичних навичок командирів, штабів та особового складу підрозділів територіальної оборони області щодо управління підрозділами, підвищення індивідуальних навичок військовозобов’язаних щодо виконання визначених завдань на реальних об’єктах регіону.

Навчання резервістів є звичною практикою для всіх європейських країн, у тому числі для України. Подібні навчання проводилися й раніше (у 2018 році). 

В різних областях України продовжуються планові та позапланові збори резервістів збройних сил. У травні навчальні збори територіальної оборони відбудуться в Чернігівській області.

Будуть відпрацьовані навички резервістів щодо охорони об’єктів інфраструктури та органів влади, а також підтримки громадського порядку.

 

Крім того, буде перевірено роботу системи зв’язку всіх ланок, пунктів управління обласної та районних державних адміністрацій.

 

Голова ОДА за посадою очолює територіальну оборону області. Обласна держадміністрація адміністрація із залученням районних адміністрацій та ОТГ забезпечить учасників навчальних зборів всім необхідним. Насамперед, це гідні умови базування резервістів, транспорт, харчування.

 

Організаційні проблеми в ході підготовки та проведення навчань будуть обов’язково виникати, головне – якісно та оперативно на них реагувати, вчасно інформувати ОДА про будь-які ускладнення.

 

Серед іншого, під час навчань територіальної оборони відпрацьовуватимуться питання спроможності місцевих органів влади та органів військового управління до формування загонів територіальної оборони та підготовки особового складу до виконання покладених завдань. Для цього всі державні посадові особи та військові мають спрацювати як одна команда. 

 

Важливим етапом організаційної роботи, пов’язаної з проведенням навчань резервістів, стане формування складу. До кожної ОТГ доведена кількість громадян, яка згідно з планом має взяти участь у навчальних зборах територіальної оборони.

 

Досвід минулих навчань показує, що в них із задоволенням і честю беруть участь чимало патріотично налаштованих громадян. На цьому етапі ми також розраховуємо на лідерів громадської думки та керівників підприємств Чернігівщини, які мотиваторами для резервістів.

 

Законодавством України передбачено надання резервістам соціальних, фінансових гарантій. Важливо врахувати, що відповідно до постанови Кабміну від 23.11.2006 № 1644, резервістам, залученим до навчань тероборони, передбачені виплати добових за кожен день перебування на зборах залежно від категорії (рядовий, сержантський, старшинський, офіцерський склад); середньомісячної заробітної плати (в загальному підсумку за місцем роботи) працюючим військовозобов’язаним за час їхнього перебування на зборах; військовозобов’язаним, які в день призову не працюють, за весь період зборів виплачують грошове забезпечення з розрахунку мінімального прожиткового мінімуму. 

 

Професійна армія України боронить наші кордони і щодня забезпечує безпеку всієї країни. А роль резервістів – виконання хоч і менш масштабних, але все одно дуже відповідальних завдань. Дуже важливо, щоб резервісти мали навички охорони мостів, доріг, інших об’єктів інфраструктури.

 

Такі збори добре пам’ятають ті, хто дорослим застав радянські часи. Про них завжди батько потім з гордістю переповідає дітям. Чимало мешканців Чернігівщини взяли участь у навчальних зборах територіальної оборони у 2018 році.

 

Всі ми хочемо, щоб в нашій країні був мир. Мир може бути тільки в тій країні, де армія сильна.

 

Довідково

 

Створення нової структури територіальної оборони України розпочалось наприкінці 2014 року. Всі підрозділи комплектуються резервістами та військовозобов'язаними. Підготовка особового складу частин та підрозділів територіальної оборони проводиться в рамках навчальних зборів та занять, які проводяться в період між навчальними зборами.

Відповідно до Закону України «Про оборону України», територіальна оборона України є системою загальнодержавних воєнних і спеціальних заходів, що здійснюються в особливий період із завданнями:

  • та захисту державного кордону;
  • умов для надійного функціонування органів державної влади, органів військового управління, стратегічного (оперативного) розгортання військ (сил);
  • та оборони важливих об'єктів і комунікацій;
  • з диверсійно-розвідувальними силами, іншими озброєними формуваннями агресора та антидержавними незаконно утвореними озброєними формуваннями;
  • правового режиму воєнного стану.

 

Територіальну оборону на всій території України організовує Генеральний штаб Збройних Сил України, а на території областей – обласні державні адміністрації (в межах своїх повноважень).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь