Киїнська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Щодо важливості вакцинації проти COVID-19

Дата: 10.08.2021 16:23
Кількість переглядів: 261

Щодо важливості вакцинації проти COVID-19

 

Вакцинація проти COVID-19 критично важлива для стримування пандемії у поєднанні з ефективним тестуванням та застережними заходами, що вже застосовуються. Вона дозволить захистити себе і свої родини, щоб повернутися до звичного життя.

Вакцини працюють, імітуючи збудника інфекції, – віруси, бактерії або інші мікроорганізми, які можуть спричинити захворювання. Це «навчає» нашу імунну систему швидко та ефективно реагувати на них. Традиційно через щеплення вводять ослаблену форму збудника інфекції, що дозволяє імунній системі сформувати пам’ять про неї. Таким чином, вона зможе швидко розпізнати та побороти інфекцію, перш ніж людина захворіє. Так працюють деякі сучасні вакцини проти COVID-19. При розробленні інших вакцин використовуються нові підходи: йдеться про так звані РНК- та ДНК-вакцини. Замість того, щоб вводити антигени (речовини, які змушують імунну систему виробляти антитіла), РНКта ДНК-вакцини дають нашому організмові необхідний генетичний код, аби імунна система сама виробляла антиген.

На сьогодні будь-яка вакцина, яка дозволена до використання в Україні, надає потрібний рівень захисту і проти «Дельти» також. Головне, що дає вакцина – мінімізація кількості важких випадків і кількості госпіталізацій. Тобто, якщо людина й захворіє, то перебіг цієї хвороби у неї буде досить легкий.

Закликаємо жителів Киїнської сільської ради зробити щеплення від COVID-19 адже це збереже ваше здоров'я, а можливо і життя.

Сьогодні в місті Чернігів  наявні у достатній кількості вакцини:

Comirnaty від Pfizer-BioNTech, AstraZeneca та CoronaVac від Sinovac Biotech. Усі вони отримали дозвіл Всесвітньої організації охорони здоров’я на екстрене використання.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь