A A A K K K
для людей із порушенням зору
Киїнська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Публічні консультації «Рівні права та інклюзивність»

Дата: 22.10.2021 09:37
Кількість переглядів: 279

 

Міністерство соціальної політики України запрошує до публічних консультацій з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків в усіх сферах життєдіяльності суспільства.

В Україні активно відбуваються процеси інтеграції гендерних підходів у діяльність державних органів, що передбачає врахування потреб та досвіду різних груп жінок і чоловіків при формуванні та реалізації державної політики в економічній, політичній, культурній та соціальній сферах для отримання жінками та чоловіками рівних благ.

Міністерством розроблено проект Стратегії забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2030 року та проект плану заходів з реалізації Стратегії до 2024 року.

Метою Стратегії є зменшення фактичної нерівності жінок і чоловіків у всіх сферах життєдіяльності суспільства.

 

Про консультації

Ціль консультації – визначення гендерних особливостей потреб та проблем, які існують у різних груп населення (з інвалідністю, з сільської місцевості, старшого віку, національних меншин, внутрішньо переміщених осіб, жінок і чоловіків, які живуть з ВІЛ тощо).

 

Хто проводить?

Міністерство соціальної політики України за сприяння Національного Демократичного Інституту (НДІ)  та ГО «ВГО Інституту «Республіка».

 

З ким консультування?

  1. З жінками та чоловіками вразливих груп населення, які проживають у міській і сільській місцевостях.
  2. З громадськими об’єднаннями, які працюють у сфері прав людини, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, представляють інтереси різних груп жінок і чоловіків.
  3. З медичними та соціальними працівниками.

 

Про що консультування?

Визначення першочергових заходів, які необхідно вжити для зменшення гендерної нерівності жінок і чоловіків з точки зору різних груп населення.

 

Формат консультації

Консультації відбудуться шляхом заповнення опитувальника та узагальнення отриманих результатів. З результатами консультацій можна буде ознайомитися на офіційному сайті Мінсоцполітики.

 

Як взяти участь у публічних консультаціях?

Всі зацікавлені особи зможуть долучитись до консультацій, заповнивши опитувальник, розміщений за посиланням: ПК «Рівні права та інклюзивність».

 

Результат публічних консультацій

Учасники та учасниці публічних консультацій особисто впливатимуть на прийняття рішень у сфері забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків. Результати консультацій будуть враховані в Плані на 2022-2024 роки з реалізації Стратегії забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2030 року.

 

Проведення консультацій стало можливим завдяки щедрій підтримці британського народу через Фонд розвитку ефективного врядування Сполученого Королівства.

 

З проектом Стратегії забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2030 року та проектом плану дій на 2022-2024 роки  можна ознайомитись за посиланням: https://www.msp.gov.ua/projects/709/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь