A A A K K K
для людей із порушенням зору
Киїнська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

7 листопада – День працівника соціальної сфери

Дата: 04.11.2021 12:00
Кількість переглядів: 500

7 листопада – День працівника соціальної сфери

 

         Щорічно у першу неділю листопада відзначається День працівника соціальної сфери України. Фонд соціального страхування (далі – Фонд) є невід’ємною частиною соціальної сфери країни, а його працівники сумлінно виконують свої обов’язки з надання матеріального забезпечення та соціальних послуг. Діяльність Фонду безпосередньо пов’язана з вирішенням важливих проблем у житті людини – від народження до старості.

         Ця підтримка полягає в отриманні працюючими матеріального забезпечення внаслідок тимчасової непрацездатності, пов’язаної з хворобою, необхідністю догляду за хворою дитиною, вагітністю та пологами, у разі смерті застрахованої особи та членів її сім’ї, які перебували на її утримані. Із початку року на ці цілі Чернігівським відділенням Фонду було витрачено понад 121,6 млн гривень. Станом на 01 листопада 2021 року у Чернігівському відділенні на обліку перебуває 31743 страхувальника, кількість застрахованих осіб, охоплена захистом Фонду, – 114674 осіб.

         Одним із пріоритетних напрямів роботи є забезпечення застрахованих осіб реабілітаційним (відновлювальним) лікуванням на базі санаторно-курортних закладів, розташованих на територіях курортів державного та місцевого значення або в лікувально-оздоровчих місцевостях, після перенесених захворювань і травм, яке являє собою сукупність заходів, покликаних забезпечити повернення втраченої трудової функції. На медичну та соціальну допомогу було витрачено близько 4,5 млн грн, санаторно-курортне лікування отримали 224 особи.

            Станом на 01 листопада 2021 року Чернігівським відділенням Фонду здійснюються щомісячні страхові виплати 1282 потерпілим (членам їх сімей). Слід зазначити, що з цієї кількості отримувачів виплат - 54 потерпілих є внутрішньо переміщеними особами, які продовжують отримувати страхові виплати на підконтрольній українській владі території. Відділення також компенсує повну вартість ліків і медичних виробів, необхідних потерпілим внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання упродовж усього періоду до відновлення здоров’я або пожиттєво. Крім фінансування лікарських засобів і медичних виробів, усі потерпілі на виробництві мають право на такі соціальні послуги від ФССУ: лікування в закладах охорони здоров’я; медична реабілітація; протезування; медичний догляд; забезпечення спеціальними засобами пересування (колясками); санаторно-курортне лікування тощо.

         Задля збереження здоров’я та життя працюючої людини Фондом соціального страхування України постійно проводяться профілактичні заходи, спрямовані на запобігання нещасним випадкам на виробництві, професійним захворюванням, усунення загрози здоров’ю працівників, викликаної умовами праці.

         За додатковою інформацією страхувальники та застраховані особи можуть звернутись до Чернігівського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області, яке знаходиться за адресою: 14014, Чернігівська обл., м. Чернігів, вул. Музична, буд. 1-А, тел.: +38(0462)67-85-18, e-mail: chng.cn@fssu.gov.ua або зайти на офіційну сторінку відділення в мережі Facebook – Чернігівське відділення Фонду соціального страхування.

 

Тетяна Мурашко,

в.о. начальника Чернігівського відділення


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь