Киїнська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Шановні жителі громади!

Дата: 20.03.2024 11:38
Кількість переглядів: 126

 

16 та 17 березня 2024 року відбулися загальні збори представників територіальної громади згідно порядку денного зборів:

1. Звіт сільського голови про проведену роботу в 2023 році та основні завдання на 2024 рік.

2. Про порядок вивезення побутових відходів.

3.Затвердження місцевих податків і зборів на засадах добровільного самооподаткування на 2024 рік.

По першому питанню звітував сільський голова Андрій Сергійович Головач, який доповів про напрямки використання коштів з сільського бюджету, процес відновлення громади після бойових дій внаслідок вторгнення рф, про залучення коштів благодійних організацій та процес відновлення громади.

Звіт голови  сільської ради прийнято до відома.

По другому  питанню порядку денного  Про порядок вивезення побутових відходів доповідав сільський голова Андрій Сергійович Головач,  який повідомив що згідно Закону України «Про житлово комунальні послуги» від 09.11.2017 №2189-VIII ст. 5 послуга з управління побутовими відходами відноситься до комунальних послуг та згідно Закону України «Про управління відходами» від 20.06.2022 № 2320-ІХ   до складу послуги з управління побутовими відходами входять операції зі збирання, перевезення, відновлення та видалення побутових відходів та згідно абзацу першого частини 1 статті 25 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» споживачі зобов’язані укласти договір про управління побутовими відходами з виконавцем даної послуги, визначеним у встановленому законодавством порядку. Згідно ч. 3 ст. 33 Закону України «Про управління відходами» суб’єкти господарювання, які здійснюють збирання та перевезення побутових відходів, визначаються органами місцевого самоврядування на конкурсних засадах у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України. З метою впорядкування та належної організації діяльності у сфері поводження з твердими побутовими відходами на території населених пунктів Киїнської сільської ради, на підставі, в межах повноважень та у спосіб, передбачений чинним законодавством у грудні 2021 року було проведено конкурс з визначення виконавця послуг з вивезення побутових відходів на території населених пунктів Киїнської сільської ради. Відповідно до протоколу конкурсної комісії від 03.12.2021 №2 та рішення виконкому Киїнської сільської ради від 09.12.2021 №225 «Про результати проведення конкурсу на надання послуг з вивезення (збирання, вивезення та захоронення) твердих побутових відходів на території Киїнської сільської ради» виконавцем даних послуг було визначено ФОП Нікітенко Володимир Володимирович строком на п’ять років.

Стосовно оплати за надану комунальну послугу зі збирання та вивезення побутових відходів, попередньо було прораховано орієнтовний тариф, який буде складати 25 грн. з особи по факту проживання.

Також, сільською радою буде переглянута схема збирання та вивезення побутових відходів, добавлено точки збору, а на вулицях, де проблемно проїхати вантажним транспортом, розглядається питання встановлення контейнерів.

В ході розгляду зазначеного питання, мешканцями громади, присутніми на загальних зборах, було підтримано перехід на прямі договори з виконавцем послуги зі збирання та вивезення побутових відходів.

Киїнською сільською радою буде додатково повідомлено про місця в населених пунктах громади, де буде можливість укласти прямі договори з  виконавцем послуги зі збирання та вивезення побутових відходів.

По третьому питанню по Затвердженню місцевих податків і зборів на засадах добровільного самооподаткування на 2024 рік  слухали сільського голову Головача Андрія Сергійовича.

В ході розгляду даного питання вирішено:

  • податок на благоустрій населених пунктів в розмірі - 150 грн. - ВІДМІНЕНО (так як домогосподарства будуть переходити на прямі договори з вивезення сміття).
  • плата за випас  худоби на громадських пасовищах - 30 грн. – ВІДМІНЕНО (так як поголів’я значно зменшилось)
  • збір за утримання і використання в особистому використанні громадян коней в розмірі - 30 грн. - ВІДМІНЕНО (так як поголів’я значно зменшилось).
  • збір на благоустрій кладовища  з родичів на поховання  небіжчиків, які проживали за межами територіальної громади в розмірі 500 гривень за одне місце – ЗАЛИШИТИ на рівні минулого року.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь