Киїнська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

За інформацією Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області

Дата: 09.05.2024 14:46
Кількість переглядів: 29

Військовим пенсіонерам передбачені надбавки на дітей

Пенсіонерам силових структур, які не працюють та не займаються підприємницькою діяльністю і мають на своєму утриманні непрацездатних членів сім’ї, передбачено надбавку на неповнолітніх утриманців - дітей, які не досягли 18 років. Вона встановлюється в розмірі 50% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. 

Дана норма визначена Законом України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» № 2262-XII від 09.04.1992 року.

Надбавка нараховується тільки на тих членів сім’ї, які не одержують пенсійні виплати, державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю, державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю, допомогу на дітей одиноким матерям. 

За наявності в сім’ї двох або більше військових пенсіонерів, кожний непрацездатний член сім’ї, який перебуває на їх спільному утриманні, враховується для нарахування надбавки тільки одному з пенсіонерів за їх вибором.

Для призначення надбавки подаються наступні документи:

заява (встановленого зразка) ;

свідоцтво про народження дитини;

свідоцтво про шлюб;

довідка з навчального закладу про навчання утриманця;

довідка уповноваженого органу за місцем проживання про склад сім’ї, або про те, що дитина перебуває на утриманні пенсіонера;

довідки на заявника та дружину з управління соціального захисту населення за місцем проживання про перебування/не перебування на обліку.

Запитуєте – відповідаємо

  • Я сезонно (з жовтня по квітень) працюю кочегаром у котельні за мінімальну зарплату. Чи маю я право на призначення субсидії?

Громадяни, які не можуть самотужки сплачувати за житлово-комунальні послуги, можуть звернутися за призначенням житлової субсидії.

Під час визначення права на призначення житлової субсидії аналізуються доходи громадян. Якщо житлова субсидія призначається, наприклад, з початку неопалювального сезону (з травня) – враховуються доходи людини за III і IV квартали попереднього календарного року та сплата у цей період єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Тобто якщо звернення за призначенням житлової субсидії буде у травні (червні) 2024 року, житлову субсидію буде призначено з початку неопалювального сезону. При цьому будуть враховані доходи за III-IV квартал 2023 року та буде аналізуватись сплата соціального внеску не менш як за три місяці в цьому періоді.

Довідково

Питання надання житлових субсидій регулюється Положенням про порядок призначення житлових субсидій, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 „Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива”.

  • Отримую пенсію по втраті годувальника на неповнолітню дитину. Чи буде продовжуватися виплата пенсії дитині, якщо її всиновить отчим?
  • Пенсія у зв'язку із втратою годувальника призначається непрацездатним членам сім’ї померлого годувальника, які були на його утриманні (стаття 36 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”).

Дітям пенсія у зв'язку із втратою годувальника призначається незалежно від того, чи були вони на утриманні годувальника. 

Неповнолітні діти, які мають право на пенсію у зв'язку із втратою годувальника, зберігають це право і в разі їх усиновлення.

Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь