A A A K K K
для людей із порушенням зору
Киїнська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Тренінг з мінної безпеки

Дата: 04.02.2023 15:19
Кількість переглядів: 101

Киїнські школярі залишилися у захваті від тренінгу з мінної безпеки

Команда громадської організації “Агенція міських ініціатив” організувала тренінг з мінної безпеки для учнів Киїнського ліцею імені Костянтина Светенка. Його провів сертифікований “Червоним Хрестом” тренер з мінної безпеки Олексій Харченко. Хлопці та дівчата з цікавістю слухали тренера та навіть самі розповідали йому історії, адже Киїнська громада значно постраждала від дій армії росії.

За словами Олексія Харченка, близько 30% снарядів не розриваються. Це означає, що кожний третій снаряд залишається лежати у лісах, на полях, у воді чи на подвір’ї навчальних закладів.

За даними Товариства дослідників України, на території Киїнської громади завдяки дешифруванню супутникових знімків вдалося виявити 4914 воронок від снарядів. І це ще без урахування території, що зайняті деревами. Кожна з цих воронок та територія поблизу них потенційно небезпечні. Тому дітям важливо пояснювати, як виглядають ці снаряди, яку небезпеку вони несуть та що потрібно робити у разі їх виявлення.

“Виявляти небезпечні залишки війни українці будуть ще роками. Лише уявіть, на Чернігівщині ми й досі знаходимо вибухонебезпечні предмети часів Другої Світової війни, яка завершилася майже 80 років тому. — підкреслює керівниця освітнього проєкту “Безпека під час війни: навчання виживанню мешканців територіальних громад Чернігівської області” Тетяна Романова— Україна стала однією з найбільш забруднених боєприпасами країн світу, тому наша команда вирішила створити цей проєкт. Для нас важливо, що такі тренінги можуть врятувати життя”.

За інформацією відділу освіти,

молоді,спорту, культури та туризму

Киїнської сільської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь