A A A K K K
для людей із порушенням зору
Киїнська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Чи обов'язково українським дітям йти до школи за кордоном?

Дата: 17.08.2022 11:32
Кількість переглядів: 195

Навчатись можна і в школі України дистанційно, і піти до школи в країні, де перебуває ваша дитина. А можна поєднувати навчання і там, і там. Як краще вчинити – вирішують батьки або законні представники дитини.

Варіант 1 Навчатись в українській школі онлайн, або ж на дистанційній, сімейній формі чи екстерном. Ключова перевага – ваша дитина залишається у “рідній” системі освіти, де їй все зрозуміло, можливо – навіть із учителями, які вчили її раніше.

Варіант Піти до школи в країні/місті, де перебуває дитина. Доречно, якщо ви не знаєте, як довго дитині доведеться залишитись за кордоном. Перевагою є спілкування дитини з однолітками, що допоможе краще зрозуміти нову країну та швидше опанувати мову. Втім, дитині доведеться пройти непростий процес адаптації – нова мова, нові вчителі, нові однокласники тощо.

Варіант 3 Комбінувати навчання у школі за кордоном та в Україні. У такому випадку основний час для навчання дитина приділяє школі за кордоном, водночас виконує завдання в українській школі, навчаючись дистанційно або індивідуально (на екстернаті чи сімейній (домашній) формі). Втім, варто слідкувати за навантаженням на дитину, оскільки вчитись у двох школах одночасно буде непросто.

Більше — на вебсайті про шкільну освіту дітей, які вимушено виїхали за кордон http://bit.ly/3AsJn8M

Вебсайт https://refugee-ed.sqe.gov.ua створений для Державної служби якості освіти України в межах ініціативи «Система забезпечення якості освіти», що впроваджується в межах проєкту «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe, Support to Ukraine’s Reforms for Governance). «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe) є проєктом міжнародної технічної допомоги, що реалізується компанією Alinea International та фінансується Урядом Канади.

#UAразом

За інформацією Управління Державної

служби якості освіти в Чернігівській області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь