Киїнська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Чернігівщині презентували короткометражний документальний фільм «Колективна пам’ять про війну на Чернігівщині: спогади про лютий-березень 2022 року»

Дата: 25.07.2024 15:24
Кількість переглядів: 75

Громадська організація «Асоціація демократичного розвитку» з гордістю презентує короткометражний документальний фільм «Колективна пам’ять про війну на Чернігівщині: спогади про лютий-березень 2022 року». Він є важливим свідченням стійкості та сили духу жителів Чернігівщини.

«Ми створювали цей фільм, щоб привернути увагу до важливості збереження особистих та спільних спогадів мешканців Іванівської, Киїнської та Кіптівської громад», ‒ розповіла Наталія Апанасько, асистентка керівниці проєкту у ГО «Асоціація демократичного розвитку». Фільм дозволяє почути голоси людей, які безпосередньо стикнулися з жахами війни, і зберегти їхні спогади для майбутніх поколінь. Це не просто історії – це свідчення, які мають бути почуті.

 

Короткометражний документальний фільм можна переглянути на ютуб-каналі Асоціації демократичного розвитку за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=cRhsU1MzH30&t=315s

 

Документальний фільм створений з реальних історій жінок, які проживали в Кіптівській, Іванівській, Киїнській громадах. Героїні мають різноманітний досвід. Їхні спогади, переповнені болем, страхом, але й надією та мужністю, через індивідуальні історії показують наскільки різні ситуації та обставини були в цих громадах під час повномасштабного вторгнення. Разом із тим, вони об’єднані спільною ідеєю

«Цей фільм – це більше, ніж просто відео. Це збережені шматочки душ, що відображають силу людського духу, народної пам’яті. Кожна історія, кожне обличчя, сльоза і усмішка – це незабутні емоції, які заслуговують на те, щоб бути почутими і зрозумілими», ‒ поділилася своїми думками Лідія Гартович, одна з героїнь фільму. Документальне відео «Колективна пам'ять про війну на Чернігівщині: спогади про лютий-березень 2022 року» – це емоційна подорож, що залишить відбиток у серці кожного та кожної, хто його побачить.

 

Цей фільм створений у межах проєкту «Колективна памʼять про війну на Чернігівщині», який реалізовано завдяки коаліції з ГО «Жінки за розвиток», ГО «Кіптівська жіноча спілка», ГО «Юстина» та ГО «Добро Тайм». Ці організації об’єднали свої зусилля, щоб зберегти пам’ять про події, які змінили життя багатьох людей, і поділитися цими історіями з усім світом. Разом вони прагнуть увічнити переживання та емоції, які залишили глибокий слід у серцях українців.

 

Проєкт «Колективна памʼять про війну на Чернігівщині» відбувається/здійснена за підтримки Фонду “Партнерство за сильну Україну”, який фінансується урядами Великої Британії, Естонії, Канади, Нідерландів, Сполучених Штатів Америки, Фінляндії, Швейцарії та Швеції.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь