Киїнська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Посилення громадської участі в процесах раннього відновлення на звільнених територіях»

Дата: 02.08.2024 10:57
Кількість переглядів: 88

 Відкриття Оновленого Простору в Киїнській громаді

У Киїнській громаді відкрився оновлений простір, створений спільними зусиллями Киїнської сільської ради та небайдужих місцевих мешканців за адмініструванням громадської організації «Агенція міських ініціатив». В процесі реалізації проєкту отримали сучасну техніку, яка допоможе  реалізувати нові ідеї. На урочисте відкриття завітали майже всі, хто брав участь у створенні публічного простору, а також представники Фонду «Партнерство за сильну Україну», який профінансував створення простору. Відзначимо, що процес створення простору включав відбір громад, фокус-групи, онлайн-опитування, зустрічі з дизайнером, мозкові штурми та толоки. Завдяки тісній комунікації влади громади та місцевих мешканців вдалося досягти чудового результату.

Голова сільської ради Андрій Головач нагадав, як громада постраждала під час бойових дій у лютому-березні 2022 року. Приміщення комунального закладу «Центр дозвілля молоді» також зазнало руйнувань. Його ремонтували як коштом громади, так і за допомогою фінансування міжнародних організацій. Після цього тут було створено сучасний простір.

Цей простір став єдиним місцем у громаді, де можна збиратися місцевим мешканцям. Він розрахований на молодь, дітей та людей поважного віку адже під час опитування більшість учасників зазначили, що хотіли б бачити тут дитячі гуртки, можливість грати в настільні ігри, проводити зустрічі влади з громадою, кінопокази та творчі вечори. 

На відкритті простору учасники заходу мали можливість намалювати на ватманах свої ідеї для майбутнього розвитку простору. Пропозиції були різноманітні: від 3D-принтера до батута, від озеленення простору до басейну та обладнаного спортивного поля поруч. Головна мета проєкту полягає у згуртуванні місцевого населення. Об’єднавшись навколо створення спільного простору, мешканці громади зможуть напрацювати нові ідеї та знайти шляхи залучення додаткових ресурсів. Проєкт реалізовано в межах грантового конкурсу «Посилення громадської участі в процесах раннього відновлення на звільнених територіях», який адмініструється ІСАР Єднання за підтримки Фонду «Партнерство за сильну Україну».

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь