Киїнська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

За працевлаштування ВПО передбачено компенсаційні виплати

Дата: 22.08.2024 11:46
Кількість переглядів: 49

Фото без опису

За працевлаштування ВПО передбачено компенсаційні виплати

 

На сьогодні 2 компенсаційні програми покликані стимулювати роботодавців брати на роботу переселенців. І це економічно вигідно.

 

Одна з них – діє на період воєнного стану та протягом 30 календарних днів після його скасування і роботодавці можуть розраховувати на компенсацію витрат на оплату праці ВПО (у яких довідки про взяття на облік ВПО видані після 24 лютого 2022 року).

 

Щомісячний розмір такої компенсації на сьогодні – 8 000 грн. і вона надається до 3 місяців - за працевлаштування ВПО, до 6 місяців - за працевлаштування ВПО з інвалідністю.

 

Загалом цього річ (станом на 21.08.2024 р.) в області компенсацію витрат на оплату праці ВПО під час дії воєнного стану отримали 76 роботодавців, працевлаштувавши 114 переселенців. На оплату їх праці з Фонду загальнообовязкового державного соціального страхування на випадок безробіття виплачено 2,3 млн грн.

 

Для отримання компенсації роботодавцю необхідно не раніше, ніж через 5 календарних днів після працевлаштування ВПО, подати до центру зайнятості заяву та пакет документів, який містить: копію наказу про працевлаштування особи; відомості про працівників, які є застрахованими особами (ПІП, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта); копію довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

Це можна зробити через портал Дія https://is.gd/xNWp5W; особисто під час відвідування центру зайнятості або надіславши на адресу електронної пошти.

 

Крім того, діє ще одна компенсаційна програма, згідно з якою служба зайнятості компенсує роботодавцю фактичні витрати на оплату праці за працевлаштування на умовах строкових трудових договорів зареєстрованих безробітних з числа ВПО.  

Загальна тривалість такої компенсації - 6 місяців, а сума компенсації за місяць не може перевищувати двох мінімальних заробітних плат, тобто на сьогодні - це 16000 грн.

У поточному році (станом на 21.08.2024 р.) цією програмою фінансової підтримки скористалися 15 роботодавців області, а 17 безробітних з числа ВПО отримали роботу. На оплату їх праці з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття відшкодовано 656,0 тис. грн. 

 

                                          Пресслужба обласного центру зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь